Gönül Dağı Musa Çakır Nuri Gökaşan kimdir? Köprü Film imzalı yapımcılığını Ferhat Eşsiz’in üstlendiği 17 Ekim 2020 tarihinde ilk bölümü TRT1’de yayınlanan yazar Mustafa Çiftçi’nin bozkır hikayelerinden yola çıkılarak hazırlanan Gönül Dağı dizisinde Musa Çakır karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Nuri Gökaşan hakkındaki bilgiler sosyal medyada sıklıkla araştırılmaktadır. Peki Nuri Gökaşan kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

Gönül Dağı Musa Çakır Nuri Gökaşan kimdir? Köprü Film imzalı yapımcılığını Ferhat Eşsiz’in üstlendiği 17 Ekim 2020 tarihinde ilk bölümü TRT1’de yayınlanan yazar Mustafa Çiftçi’nin bozkır hikayelerinden yola çıkılarak hazırlanan Gönül Dağı dizisinde Musa Çakır karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Nuri Gökaşan hakkındaki bilgiler sosyal medyada sıklıkla araştırılmaktadır. Peki Nuri Gökaşan kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

 

Gönül Dağı Musa Çakır Nuri Gökaşan kimdir?

 

Nuri Gökaşan (d. 20 Haziran 1950, Ankara), Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda (AST), Dormen Tiyatrosu'nda çalışmış, Athol Fugard'ın Ada oyunuyla 1989 yılında Türk Sanat Kurumunun En İyi Erkek Sanatçı Ödülü'nü almıştır. Nuri Gökaşan kimdir, Tiyatro, sinema oyuncusu ve seslendirme sanatçısı, Yazar, Yönetmen Nuri Gökaşan, 20 Haziran 1950 tarihinde Ankara‘da memur çocuğu olarak doğmuştur. Ankara’da İktisadi Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nun Radyo TV Bölümü’nden mezun oldu.

 

1969 yılında Ankara’da Hanif Tiyatrosunda sahnelenen Vasıf Öngören‘in “Almanya Defteri” adlı tiyatro oyunun oyuncularından olan Mümtaz Sevinç‘in imtihanı nedeniyle Konya turnesine gidemeyeceğini bildirmesi üzerine onun rolüne hazırlanmış ancak Mümtaz Sevinç‘in imtihanı ertelenip Nuri Gökaşan o rolü oynayamayınca bir vodvil ustasının yanında aldı soluğu; Orhan Erçin‘e gitti. Orhan Ercin Tiyatrosu’nda kazandığı parayla yurt dışına çıktı. Uzun bir süre Amsterdam‘da kaldı. Bu arada hippi felsefesini benimsedi. Hippi oldu. Yurt dışından gelince, toplumcu, gerçekçi oyunlar yapan tiyatrolarda çalıştı.

 

1970 yılında Orhan Ercin Tiyatrosu’nda profesyonel oldu ve Orhan Ercin Tiyatrosu’nda 6 yıl her bölümde çalıştı. Sonra 1976 yılında Çağdaş Sahne’ye geçti. 1970 – 2004 yılları arasında görev yaptığı tiyatrolardan bazıları; Orhan Ercin Tiyatrosu, Çağdaş Sahne, Ankara Komedi Sahnesi, Ali Hürol Tiyatrosu, Yeni Tiyatro, Ankara Sanat Tiyatrosu’nda (AST), DAT Yapım (İst.), Tiyatro Bakış (İst.), Haldun Dormen Tiyatrosu, Bakırköy Belediye (İst.), Gencay Gürün Tiyatro İstanbul, Nedim Saban‘ın Tiyatro Kedi, Tiyatro Ekin. Bu süre içinde elliden fazla oyunda oyuncu ya da yönetmen olarak görev yaptı. 1971 yılında da Ankara TRT televizyonunda dublaj çalışmalarına başladı, 40 yılda çizgi film, belgesel, yerli yabancı film, dizi film gibi çok sayıda işe imza attı.

 

Nuri Gökaşan, Tiyatroya çok genç yaşta başladı, bugüne kadar altmış civarında oyunda ve altı müzikalde (”Atları da Vururlar”, ”Cahide”, ”Amfitrion”, ”Hisseli Harikalar Kumpanyası”, ”Dün Gece Yolda Giderken Komik Bir Şey Oldu”) rol aldı. Ondan fazla oyunu yönetti, TRT ile başlayan, özel kanallarla devam eden çok sayıda dizide oynadı, dublaj yaptı, reklam filmlerinde oynadı ve konuştu. 1987 yılında Metin CoşkunAyhan ÖnemErcan Demirel ve Bülent Yıldıran‘la birlikte “Yeni Tiyatro” adını verdikleri tiyatro topluluğu kurdular. 1987-1988 sezonunda ilk oyunları Athol Fugard‘ın Ada adlı oyunu oldu. Bu oyunda oynadığı rolü ile; 1987-1988 sezonunda Türk Sanat Kurumu En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü aldı.

 

1997 yılında AST‘da iken emekliye ayrıldı. AST’dan sonra İstanbul’da oynamaya başladı. 1998 yılında tiyatrosunun efsane ismi Cahide Sonku‘nun hayat hikayesini anlatan ve başrollerini Nükhet DuruNuri GökaşanMehmet Ulay ve Tomris Oğuzalp‘in paylaştığı Cahide Sonku müzikalinde oynadı. Elnde rol aldı. Yine TRT’ye skeçler, parodiler yazdı, programlar yaptı, tiyatroya oyunlar yazdı. Bugüne kadar beş çocuk oyunu yazdı (”Ormandaki Televizyon”, ”Eski Değirmen”, ”Ağaçların Dansı”, ”Büyük Yeşil Tatlı Sirk”, ”Cumhuriyet Destanı”)

 

”Ağaçların Dansı” adlı oyunuyla Çevre Bakanlığı, Çevre Yazım Beratı’yla ödüllendirildi. Dört büyük oyun yazdı, ”Adam Adam” yazdığı ilk büyük oyunudur, daha sonra ”Belden Aşağı Tesellisi” ve ”Yirmibir” adlı oyunları yazdı, en son oyunu ise ”İki Telli Yüksek Randıman Stüdyosu”dur. Çok sayıda farklı tiyatrolarda görev yaptı ve farklı tiyatro üsluplarıyla tanıştı. Orhan Elçin, Ast, Çağdaş Sahne, Yeni Tiyatro, Ankara Tiyatro Fabrikası, Ankara Komedi, Tiyatro Kedi, Tiyatro İstanbul, Dormen Tiyatrosu, Ankara Drama, Tiyatro Kare, çalıştığı tiyatrolardan bazılarıdır. Tiyatroda En İyi Erkek ve En İyi Yardımcı Erkek oyuncu ödülleri aldı.

 

Nuri Gökaşan, 80’li yıllarda Çocuk Programı Cumartesiden Cumartesiye programında parodiler yaptı. TRT‘de yayınlanan çizgi film He-Man ve Kainatın Hakimleri Çizgi Filminde Orko karakterini seslendirdi. yine TRT’de yayınlanan Red Kid çizgi filminde dalton kardeşlerden birini seslendirmiştir. Nuri Gökaşan, Adam Adam adlı oyunu ile Hollanda ve Almanya‘da 12 şehirde, 14 temsil verdi. Evliliğinden Segah adında bir kızı vardır.