Yaptığı ‘çocuklu paylaşım’ nedeniyle ifadeye çağırılan Gökhan Çıra’dan açıklama…

 

Eski futbolcu Gökhan Çıra'nın S.S.Ç. isimli 2 yaşındaki kızıyla yaptığı sosyal medya paylaşımı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Aile Bürosu tarafından başlatılan bir soruşturmanın konusu oldu.

 

Sosyal medyada yapılan paylaşımların, çocuğun psikolojik ve sosyal gelişimini olumsuz etkileyebileceği iddiasıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duruma müdahale etti. Bakanlık, çocuğun geçici olarak devlet yurduna yerleştirilmesi talebinde bulundu. Soruşturma süreci devam ederken, Gökhan Çıra sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak duruma açıklama getirdi.

 

 

Emrullah Erdinç: Bakanlığın talebi reddedildi. Çocuk, Gökhan Çıra'da kalacak.
 

Selin Ciğerci'nin eski eşi Gökhan Çıra'nın, 2. yaşındaki S.S.Ç. ile paylaştığı kareler tepki çekince Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmuş, Başsavcılık da soruşturma başlatıp çocuğun geçici olarak devlet yurduna yerleştirilmesini talep etmişti. Bakırköy 4. Çocuk Mahkemesi inceleme sonucunda kararını verdi.

 

Gökhan Çıra'nın çocuğa bakmakta istekli olması

 

Ailenin maddi ve manevi durumunun çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılamada yeterli olması

 

Aynı hanedeki babaanne ve dedenin uygun ebeveynlik becerilerine sahip olması

 

Hane içerisinde olumsuz bir durumun bulunmaması

 

İstismar ya da kötü muamele ile ilgili şikayet bulunmadığı gibi ailenin çocuğun bakımı için yeterli çabayı gösterdiği sosyal inceleme raporundan anlaşılmıştır diyerek;  

Çocuğun üstün yararının gözetilmesi ilkeleri doğrultusunda çocuğun ebeveynden ayrılmasının son çare olarak düşünülmesi gerektiği

Çocuğun yaşı itibariyle aile sıcaklığı ve bakımına en çok ihtiyaç duyduğu dönem olması

Kurum bakımına alınması halinde yaşayacağı psikolojik olumsuz etkilerin gözetilmesi gerektiği anlaşılmakla bakım tedbiri verilmesi yönündeki talebin reddine karar verdi.