Youtube'da yayınladığı ekonomi analizleri ile geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren sosyal medya fenomeni Kıdemli Analist Youtube kanalında yayınladığı piyasa analizinde FED'in bugün açıklayacağı faiz kararı öncesi dolar kuru ile ilgili kritik uyarılarda bulunurken dikkat çeken açıklamalar yaptı.

 

Youtube'da yayınladığı ekonomi analizleri ile geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren sosyal medya fenomeni Kıdemli Analist Youtube kanalında yayınladığı piyasa analizinde FED'in bugün açıklayacağı faiz kararı öncesi dolar kuru ile ilgili kritik uyarılarda bulunurken dikkat çeken açıklamalar yaptı. Son dönemde yayınladığı ekonomi analizleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren  sosyal medya fenomeni Kıdemli Analist Youtube kanalında yayınladığı piyasa analizinde FED'in bugün açıklayacağı faiz kararı öncesi dolar kuru ile ilgili kritik uyarılarda bulunurken dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

 

Dolar/TL kuru 3-4 TL geriler! 

 

FED'in faiz kararı öncesi yaptığı piyasa analizinde "Durumlar kötü gidiyor. FED'in kararı öncesi Borsa İstanbul'da bir miktar oynamalar arttı. Bu da çok normal. Kripto varlıklarda satış baskısının derinleştiğini görüyoruz. Keza ons altın 1517 dolar seviyesinde baskı altında ki bunlar normal. Euro/Dolar paritesi keza ECB'nin faiz arttırmasına rağmen baskı altında olduğunu görüyoruz bununda kur tarafında 17.85, 17.90 civarlarında bir hareketlenmeye neden olduğunu görüyoruz. Bizim için 19'un üzerindeki hareketlerin çok normal olduğunu zaten kur 17.5 seviyelerindeyken biliyorduk. Bizim için sürpriz bir durum yok. 

 

Şimdiki durum nasıl? Şimdiki durum piyasa FED kararı ile birlikte nasıl şekillenecek? Bütün soru bu. Aslında nasıl şekilleneceği belli. Sürprizler konusunda biz hazır mıyız? Kendimize bir stok hazırladık mı? Bir aylık grafiğimiz var mı? Dolar/TL grafiği aylık olarak bize ne söylüyor? Kısa vadede ben bir miktar daha atak gösterebilirim diyor ama en önemlisi benim söylediğim ylık bazda büyük keriz sirkelemesinin gelecek olması. Benim bütün korkum bu. 2018 rahip krizinde 98 sınırı test edildi. 2022'nin Temmuz ayı itibariyle artık yeni bir zirveye ulaşmış durumdayız. Temmuz kapanışı bu işin orta vadede sonu olabilir ki olmalı da zaten. Aksi halde bölge üzerine gelecek hareketler ve kalıcılıklarda TL diye bir para birimi piyasada olmaz Venezuela'ya dönersiniz ama atılan mevcut adımlar, önümüzdeki belirsizliklerin kalkacak olması, bunların hepsini topyekün de değerlendirdiğimizde petrol fiyatlarının bir miktar baskılanıyor olması, Dolar/TL'nin tepeden dönüş sinyallerinin grafiklerde görülüyor olması, enflasyonda 2023'ün Şubat, Mart aylarında kademeli düşüşün beklentisi dahi burada kuru kademe kademe düşürmeye yeter. Bununla birlikte zaten önlemler de alınır diye düşünüyorum. Bildiğiniz gibi 20 Aralık'ta KKM devreye girdi. GES çok yeterli kalmadı. BBDK devreye girdi. Bundan sonraki süreçte döviz tevdiyat hesapları ile devlet tahvillerin takası olabilir. Eğer bu olay gerçekleşir ise Dolar TL kuru kademeli bir şekilde 3-4 TL geriler." ifadelerini kullandı. 

 

Not: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir. Haber kaynağı uzmanın kendi görüşlerine dayanmaktadır. 

 

İşte analizin detayları;