Aileen ve Bill Turnbull, 1957 yılının Ağustos ayında İskoçya’nın Aberdeen kentinde evlendiler. Çift evlilik töreni sırasında çekilen filmi, bir projeksiyon cihazı kiralayıp izlediler. Sonra da cihazı iade ettiler. Ama filmi çıkarmayı unuttular. Böylece projeksiyon aletiyle birlikte film de gitmiş oldu. Filmi bir daha da bulamadılar.

 

Turnbull ailesi 1981’de Avustralya’ya göç etti. Günümüzde orada 77 yaşında mutlu dede ve nine olarak hayatlarını sürdürüyorlar.

 

Aileen Turnbull geçenlerde Facebook’ta bir fotoğraf gördü: Onun ve kocasının düğün günü resmiydi bu. Terry Cheyne adlı biri evinde tanımadığı kişilere ait bir evlilik filmi bulmuş, sahiplerine ulaşmak için bir kareyi Facebook’a yüklemişti.

 

Terry tüm filmlerini saklaması için amcasına emanet etmişti. Ancak amca taşınınca filmlerini geri aldı. Artık projeksiyon aleti olmadığı için tüm filmleri bir DVD’ye yükledi. Düğün filmine o sırada rastladı. Çünkü amcası Turnbull çiftine projektörü ödünç veren kişiydi.  O nedenle farkında olmadan filmin de sahibi olmuştu. Yeğenine filmlerini geri verirken onu da eklemişti.

 

Turnbull ailesi Terry ile temasa geçti. Onun amcasının Bill Turnbull’un gençlik arkadaşı olduğunu tespit etti. Bill’e projeksiyon aletini de o ödünç vermişti. Terry filmi göndereceğine söz verdi ama arada o günleri hatırlamaları için filmi Facebook’a yükledi. Şimdi Turnbull çifti filmi izliyor, çoktan yitirdikleri annelerinin ve babalarının düğündeki hareketlerini izleyip hasret gideriyorlar.