İngiltere’nin Bristol kentindeki bir hayvan barınağı, son dönemde sokağa bırakılan kediler ve köpekler nedeniyle artan “Nüfus”u besleyebilmek için ilginç bir kaynak arayışına girdi: Köpeklere resim yaptırmak. Eserler, Aralık ayında müzayede ile satışa sunulacak.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Ressam köpeklerden ikisi, Rosie ve Alba tablolarını tamamlamak için hevesle çalışıyorlar. Onların fırçaya ve palete ihtiyaçları yok. Burunları ve patileri boyamaya yetiyor.

 

Ve ortaya soyut resmin “Şaheserler”i çıkıyor.

 

 

İngiltere’de son zamanlarda sokağa bırakılan kedi ve köpek sayısı ürkütücü denebilecek oranlarda arttı. Nedeni: Enflasyonun yükselmesi, kredi faizlerindeki artış nedeniyle kiraların ve ev taksitlerinin iyice tırmanması. Bristol hayvan barınağındaki görevlilerden Bee Lawson, “İnsanlar, hayvanlarının sağlık giderlerini ve sigortalarını ödeyemeyecek duruma geldiler” diyor.

 

İngiltere’de yıl başından Ekim ayına kadar geçen 10 ayda 17 bin 838 kedi e köpek sokağa terk  edildi. Bu eğilim devam ederse yıl bonunda sokağa terkedilmiş hayvan sayısı 21.500’ü geçecek. 2020 yılında bu sayı 16 bin dolaylarındaydı