ANAP Partisi eski genel başkanı ve eski başbakan Mesut Yılmaz, tedavi gördüğü hastanede bu sabah vefat etti. 

 

ANAP Partisi eski genel başkanı ve eski başbakan Mesut Yılmaz, tedavi gördüğü hastanede bu sabah vefat etti. Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nde yaklaşık 2 aydır tedavi gören eski Anavatan Partisi genel başkanı ve eski başbakan Mesut Yılmaz akciğer kanserine yenik düşerek bu sabaha karşı hayata gözlerini yumdu. 

 

Mesut Yılmaz'ın hayat arkadaşı Berna Yılmaz, "Hastanedeyim, çocuklarımı bekliyorum" dedi. Hastaneden yapılan açıklamada ise, "Hepinizin bildiği gibi T.C. Eski Başbakanlarından Sayın Ahmet Mesut Yılmaz, yaklaşık 2 yıldır Akciğer Kanseri ve sonrasında gelişen tıbbi durumlar nedeniyle sürdürdüğü mücadelesine bugün itibariyle yenik düşmüş ve hakkın rahmetine kavuşmuştur. Kederli ailesine ve sevenlerine sabır dileriz, Türk milletinin başı sağolsun." denildi.

 

Ağabeyi Turgut Yılmaz ise kardeşinin cenaze programıyla ilgili açıklamalar yaparken kardeşinin cenazesinin pazar günü öğlen namazından önce pandemi tedbirleri kapsamında Marmara İlahiyat Camisi'nde cenaze namazı kılınacağını belirtti.