Mosmor bir göz, pıtılaşmış kanla dolu bir kol… Arjantin eski Cumhurbaşkanı Alberto Fernandez’in eski eşi Fabiola Yanez’in “İnfobae” internet sitesinde yayınlanan fotoğrafları ülkeyi ayağa kaldırdı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Arjantin’i 2019-2023 yılları arasında yöneten Fernandez’in şimdi İspanya’ya sığınmış olan eski eşiYanez, aile içi şiddetin kurbanı olduğunu görseller eşliğinde iddia ederek mahkemeye başvurdu.

 

Eski gazeteci ve televizyon sunucusu olan 43 yaşındaki Yanez, 65 yaşındaki Fernandez’in 10 yıla yakın süre hayat arkadaşı oldu. Bu birliktelikten 2022’de bir oğulları doğdu. İddiaları reddeden ve kanıt gösterilmesini isteyen Fernandez’in Arjantin’i terketmesi ve eski eşiyle iletişim kurması yasaklandı.

 

Fernandez’i hedef alan öfke dalgası henüz yeni başlamış olarak görülüyor. Ayrıca rüşvet iddialarının öne sürüldüğü Fernandez’in herkesin bildiği şiddete eğilimli karakteri hakkında üyesi olduğu Peroncu partinin neden hep suskun kaldığı sorgulanıyor.

 

Siyasi yelpazenin tüm partilerinin temsilcilerinden ve sözcülerinden yağan bu tepki, hatta öfke dalgası, günümüzdeki Cumhurbaşkanı Javier Milel’in ekmeğine yağ sürdü. Öyle dedi: “Peroncu yönetimler kendilerini hep kadın haklarının savunucusu olarak gösterdiler. Ne kadar ikiyüzlü oldukları ortaya çıktı.”