Bu hastalığın tıptaki adı 'Progeria' veya 'Hutchinson-Gilford sendromu'. Bu, bünyenin korkunç bir hızla yaşlanması ve gençliğinin daha ilk yıllarında iyice ihtiyarlama anlamına geliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu hastalığa yakalanmış olanların yaşam umutları ortalama 16 yılla sınırlı. Ancak İtalyan vatandaşı Sammy Basso 28 yıl yaşamayı başardı. Bu da onu 'Hutchinson-Gilford sendromu' hastalarının duayeni yaptı. Sonunda 5 Ekim Cumartesi günü arkadaşlarıyla akşam yemeğinde masada son nefesini verdi.

 

Parlak bir üniversite öğretim üyesi olan Sammy Basso’nun ölümü İtalya’da derin bir üzüntüyle karşılandı. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni yayınladığı mesajda, 'Sammy Basso, cesaret, inanç ve pozitif düşünmenin simgesi oldu. Yaşamının her sıkıntısını gülerek göğüsledi, ruhun gücünün tüm engelleri aşabileceğini gösterdi' dedi.

 

Sammy Basso hayatını hastalığının nedenlerinin daha iyi anlaşılması için araştırma yapmaya adadı.

 

1 Aralık 1995’te doğan Sammy Basso, Padou Üniversitesi’nde okudu, 2021’de molekül biyolojisinde uzmanlaştı. Özellikle kendi hastalığı ile vücudun iltihaplanması arasındaki ilişkiyi aydınlatmak için çaba harcadı. Sosyal medyada çok aktifti, İnstagram’da 70 bin takipçisi vardı.