Göğüste sivilceler, ampuller, eme uçlarında kanamalar, kızarıklıklar, göğsün biçiminin bozulması, koltuk altlarında kist, ağrı… Kadınlardaki belirtilerin aynısı…

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Konumuz; göğüs kanseri. Bu vakaların yüzde 1’ini erkeklerdeki göğüs kanserinin oluşturduğunu biliyor musunuz? Sorun şu; bu belirtileri pek önemsemeyen erkekler, kadınlara göre daha geç doktora gidiyorlar. O arada hastalık epey ilerlemiş oluyor.

 

Göğüs kanseri deyince otomatik olarak kadınlar akıla geliyor. Çünkü kadınlardaki en yaygın kanser türü bu. Ancak yaygın kanının aksine erkekler de göğüs kanserine yakalanabiliyor.  Doktorlar, “Her ne kadar kadınlara göre daha küçük olsa da erkeklerde de meme bezi var. Bu bezde kanser yuvalanabiliyor.

 

Yukarda da belirttiğimiz gibi erkekler göğüs kanseri belirtileri kadınlarla aynı.

 

Yukarıda saydığımız belirtilerin herhangi biri veya ikisi ortaya çıkarsa, erkekler tavsiyemiz, hemen doktora gitmeleri. Çünkü erken aşamadaki teşhis hastalığı kolay atlatmayı sağlıyor. Doktorlar, “Göğüslerinin büyüklüğü nedeniyle kadınlar tümörün ilk aşamalarını fark edemeyebilirler ama erkekler göğüsleri daha küçük olduğu için cilt altındaki bir şişlik herhangi bir yoklamayla hemen belirlenebilir” tavsiyesinde bulunuyor.