“Avrupa Tren Garları Endeksi” 2024 klasmanını açıkladı. Liste bir çok kriter gözönüne alınarak hazırlanıyor: Yeme-içme hizmetleri, yolcu sayısı, trenlerin vaktinde gelip gitmesi, bilet opsiyonları gibi…

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Özellikle trenlerin rötarsız sefer yapması çok önem taşıyor. İsviçre’deki Zürih Garı sadece 1,28 dakika rötarla geçen yıl olduğu gibi 2024’te de listenin başına oturdu. Zürih’te seferlerin sadece yüzde 6,28’i 5 dakikadan fazla rötar yaptı. Ayrıca toplu ulaşım araçlarına erişim, engelli kişilerin gara ulaşmaları ve ücretsiz internet gibi imkanlar da Zürih’e ek puanlar kazandırdı.

 

İkinci sırada bir başka İsviçre garı var: Bern. Bir önceki yıl üçünü olan Bern, bu yıl ikinciliğe yükseldi. Bu garda seferlerin sadece yüzde 1,71’inde 5 dakikadan fazla rötar yaşandı.

 

Üçüncü sırayı  Hollanda’daki Utrecht garı aldı.

 

Ancak listeye en çok gar sokan kent Paris oldu: 4 gar birden: Kuzey Garı (Dördüncü), Lyon Garı (Beşinci), Montparnasse Garı (Altıncı), Saint-Lazare Garı (Dokuzuncu).

 

İlk 10’a giren diğer garlar şöyle: 7’nci Viyana, 8’inci Roma 10’uncu Londra. Almanya’nın Leipzig kentinin garı, Londra ile 10’unculuğu paylaştı.