E vitamini hücrelerin erken yaşlanmasını önleyerek organizmanın sağlıklı çalışmasında hayati rol oynuyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

8 ayrı antioksitan içeren E vitamini ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiriyor, akıl ve kalp sağlığını destekliyor, cilde parlaklık veriyor. O nedenle, güzellik ürünlerinde mutlaka kullanılıyor.

 

Ayrıca A ve C vitaminlerinin oksitlenmesini önlüyor, enzimleri düzenliyor, kasların güçlenmesini sağlıyor, gözlerimizin ve beynimizin sağlığını koruyor. E vitamininde dengeli bir beslenme  antikor üretimini düzenleyerek bağışıklık sistemini takviye ediyor. Bu da kalbin normal çalışmasına imkan veriyor.

 

E vitamini bitkisel yağlarda bol miktarda bulunuyor. En çok da sırasıyla buğday filizi (100 gramında 130 miligram), ayçiçek (75 miligram) ve fındık (60 miligram) yağlarında. Kolza yağı (42 milgram) ve zeytinyağı (25 miligram) onları izliyor.

 

E vitamini açısından zengin diğer zengin besinler şöyle: Tahıllardan çavdar buğday ve yulaf. Ayrıca badem, fındık. Ve nihayet, tereyağ, yumurta sarısı, avokado, Ayçiçek çekirdeği, ıspanak da listeye eklenebilir. Hepsinden yemeniz şart değil; bir avuç iç badem günlük E vitamini ihtiyacınızın yüzde 70’ini karşılayabilir.