Ona “İnternetin Mona Lisa’sı” deniyordu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Japon “Shiba” cinsi Kabosu adlı dişi köpek öldü. Elon Musk’ın da yatırım yaptığı kripto para “Dogecoin”e esin kaynağı olan ve “İnternetin en ünlü köpeği” olarak nitelenen Kabosu, sahibinin yaptığı açıklamaya göre, Japonya’nın başkenti Tokyo’nun banliyösündeki yaşadığı evde hayatını yitirdi.

 

Sahibi Atsuko Sato, blognda köpeğinin ölümünü duyururken,”Kabo-chan uykusunda son nefesini verdi. O dünyanın en mutlu köpeğiydi. Ben de dünyanın en mutlu köpek sahibiydim” ifadelerini kullandı. Her şey 2010’da Atsuko Sato’nun bloğunda köpeğinin bir fotoğrafını yayınlamasıyla başladı. Kabosu, bir divana oturmuş, ön ayaklarını üst üste atmış, hınzır bir ifadeyle objektife bakıyordu.

 

Fotoğraf kısa sürede dünya turu yaptı. Hatta “Masumiyet”in simgesi haline geldi. Milyonlarca kişi internette bu muhteşem fotoğrafı paylaştı. Kabosu o kadar popüler oldu ki, 2013’te onun o ünlü fotoğrafının süslediği “Dogecoin” adlı kripto para piyasaya sürüldü. O para da Elon Musk’ın bile severek, heyecanla yatırım yaptığı bir ilgiye ulaştı.

 

“Dogecoin”in değeri şu anda pek yüksek değil; 16 cent dolaylarında. Ancak paranın toplam piyasa değeri 23 milyar dolara ulaşıyor. Kabosu bir barınaktan alınmıştı. O nedenle gerçek yaşı bilinmiyor. Ancak sahibi Atsuko Sato, öldüğünde 18 yaş civarında olduğunu düşünüyor.