Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Instagram sayfası İzmirde Cevirme, yaptığı paylaşımda vatandaşları yeni dolandırıcılık numarası konusunda uyardı. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Instagram sayfası İzmirde Cevirme, yaptığı paylaşımda vatandaşları yeni dolandırıcılık numarası konusunda uyardı. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Instagram sayfası İzmirde Cevirme, yaptığı paylaşımda vatandaşları yeni dolandırıcılık numarası konusunda uyardı. 

 

Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda yeni dolandırıcılık numarasını ifşa eden İzmirde Cevirme sayfası "Bugün saat 15.30 sularında İzmir Metro da eşimle bornova yönüne doğru yolculuk yaparken, metronun kapılarının önündeki yuvarlak geniş alanda birden büyük bir ses geldi. 35 yaşlarında esmer sakallı bir kişi numaradan kendini yere atıp nöbet geçiriyor muş numarasıyla ağzından bir iki kanlı tükürük çıkarıp yerde yatar vaziyette nöbet geçirdiğini söyledi. Vatandaşlar herkes panik olup yardım etmeye çalıştı. Soğukkanlılıkla uzaktan durumu izledim. Yerde yatan şahıs o sırada cebinden çıkardığı sara ilaçlarının bitmiş kutusunu çıkarıp "ilacım bitti param olmadığından ilaç alıp içemedim" dedi.

 

Bu durum karşısında neredeyse tüm vatandaşlar cebinden çıkarıp kağıt para vermeye çalışırken, dayanamayıp bir anda vatandaşları uyararak kimliğimi gösterip "sakın para vermeyin numara yapıyor" dedim. Bunlar şebeke sürekli aynı numaraları yapıp kısa sürede ciddi bir para toplayıp kayboluyorlar ve bu rolü kalabalık yerlerde yapıyorlar dedim. O sırada dolandırıcılık yapan şahıs söylediklerime hiç itiraz etmeden ilk istasyonda stadyum metroda inip normal bir şekilde yürüyüp hızla uzaklaştı..Geçmiş dönemde yıllarca dilenci ekiplerinde görev yapmış bir personel olup bu konuya yabancı olmadığımdan, sizlerin aracılığı ile bu durumu vatandaşlarımıza duyurmanıza sevinirim. Benzer durumlarda iyi niyetli yardımsever vatandaşlarımız lütfen tuzağa düşmesinler. Saygıyla" ifadelerini kullanırken sosyal medyada destek gördü. 

 

İşte o paylaşım;