Diş bakımı özen ister, ayrıca farkında olduğunuz veya olmadığınız kötü alışkanlıklara son vermeyi de gerektirir. İşte o alışkanlıkların en yayın olanları…

 

1-Kolalı içecekler ve meyve suları: Şekerin ve şekerli içeceklerin dişlere zararını herhalde bilmeyen yok. Ancak kolalı içecekler ile meyve suları bunların en başında geliyor. Çünkü bu içecekler yüksek oranda şekerin yanı sıra çok da asit içeriyorlar. Bu da dişlerin mine tabakasını oyuyor. Söz konusu içeceklerden vazgeçemiyorsanız, hiç değilse tükettin sonra dişlerini maden suyu ile fırçalayın.

 

2-Salatalar: Salatanın bünyeye iyi geldiğini mi düşünüyorsunuz? Ancak sirkenin dişlerinize çok zarar verdiğini unutmayın. Çünkü sirkedeki asit minelere hücum ediyor. Salata yedikten sonra dişleri fırçalamak en iyi ve kolay çözüm.

 

3-Bir şeyler atıştırmak: Yemeklerin dışında gün boyu bir şeyler atıştırmak, aslında ağızdaki bakterileri beslemek demek. Bakterilerin beslenmesi ise ağızdaki asiti artırmak demek. Çözüm: Günde 3 öğün yemeğin dışında bir şeyler atıştırmamak.

 

4-Buz: Sakın içeceğinizdeki veya “Frappe” kahvenizdeki buzu yemeyin. Dişlerin kırılmasına kadar gidebilecek bir dizi tehlike yaratabilirsiniz.

 

5-Aperatifler: Alkolün sağlığa zararlı olduğunu söylemeye bile gerek yok. İçkilerdeki, meyve sularındaki, hatta sek şaraptaki şeker sadece karaciğerinize değil, dişlerinizin minesine de zarar veriyor. Eğer içki alacaksanız, bunu yemekle birlikte yapın. Yemekten önce veya sonra değil! Böylece diş minelerinizdeki asitleri daha kolay atabilirsiniz.