Youtube'da "Mekanın Sahibine Geldik" programıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Hakan Bilgin, bu haftaki programına Kuruluş Osman dizisine geçtiğimiz hafta veda eden Didem Balçın'ı konuk ederken, Balçın hakkında bilinmeyenleri Hakan Bilgin'e anlattı. 

 

Youtube'da "Mekanın Sahibine Geldik" programıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Hakan Bilgin, bu haftaki programına Kuruluş Osman dizisine geçtiğimiz hafta veda eden Didem Balçın'ı konuk ederken, Balçın hakkında bilinmeyenleri Hakan Bilgin'e anlattı. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü oyuncu Hakan Bilgin, bu haftaki programına Kuruluş Osman dizisine geçtiğimiz hafta veda eden Didem Balçın'ı konuk ederken, Balçın hakkında bilinmeyenleri Hakan Bilgin'e anlattı.  

 

 

6 Yaşında TRT Çocuk Radyosuna başladım! Benim Sokağım TRT Çocuk Radyosu oldu! 

 

Didem Balçın yaptığı açıklamada "Mesleğe 6 yaşında TRT Çocuk radyosunda başladım. Her cuma saat 17.15'te orada arkası yarın okuyorduk. Bu mesleği o dönemde bugüne benimle yapan Rojda Demirer var. Rojda Demirer benim 6 yaşından beri arkadaşım. Ben tabii sokakta oynadım ama benim sokağım TRT Çocuk Radyosu oldu. 6 yaşında disiplini ve çalışmayı orada öğrendim. Tabii çok da keyifliydi. Üniversiteye kadar oraya gittim. Babamda aynı yerde spikerlik yaptığı için beni beklerdi nöbet saatlerini ayarlayıp. Şimdi yanlış anlaşılma olmasın torpilli olduğumu sananlar oluyordu. Aynı sınava ablam da girdi ama ablam kazanamadı." ifadelerini kullandı. 

 

Rojda'nın arkadaşları beni konsevatuvar sınavlarına çalıştırdı! 

 

Didem Balçın açıklamalarına devam ederken "Roja tabii 80'li olduğundan o benden önce konsevatuvar sınavlarını kazandı. Ben dedim tiyatro okumak istiyorum. O dönemde Rojda'nın arkadaşları beni konservatuvar sınavlarına hazırladı. Her biri bana bir parça çalıştırdı ben öyle kazandım sınavları sağolsunlar. Sonra Dil Tarihi kazandım. Işığı, tarihi, oyunun nasıl yazıldığı gibi şeyleri orada öğrendim." ifadelerini kullandı. 

 

Dizilerde ünlü olurum diye bir hayalim hiç olmadı!

 

Didem Balçın açıklamalarına devam ederken "Tiyatro okurken hiç İstanbul'a giderim, orada dizilerde oynarım ünlü olurum diye bir hayalim olmadı. Ben daha çok okurken, okul bitince bir tiyatroya girerim. Drama dersi veririm diye düşünüyordum. Rahmet Sezai Aydın babamın çok yakın arkadaşıydı. Onun oğlu Arda aradı birgün. Didem dedi bir dizi var Serseri Aşıklar. Oradaki kız dedi ayrılıyormuş. Onu yolluyorlar. Yarın sabah burada görüşmeye gelebilir misin? Ben Ankarada'yım. Saat akşam 10. Nasıl geleyim dedim? Valla gelmelisin başka şans yok. Okul tam bitmiş. Temmuz ayı, dizi o sırada oynuyor. Gittim annemlere salona dedim ki ya baba dedim, Arda aradı dedim böyle. E git kızım dedi. Gece 12'de beni otobüse bindirdiler. Şansım şuydu. Ablam bir ay önce İstanbul'a yerleşmişti. Yoksa benim öyle bir şansım olmazdı." ifadelerini kullandı. 

 

İlk işiyle ilgili itirafı olay oldu!

 

Didem Balçın ilk işinde yaşadığı ilginç olayı anlatırken; "Sabah Sanayi mahallesinde set varmış. Sabah 9.30 gibi Sanayi mahallesine gittim. Orhan Oğuz çekiyor. Girdim baktı bana öyle. Olur dedi. Kim olur? Ne olur? Hiçbir fikrim yok. Tamam dedi. Olur dedi. Benziyor dedi. Bir oyuncu çıkmış ben onun yerine giricem. Sonra beni yapımcıya götürdüler. Rahmetli Ayhan Önal. Oturdu dedi bu senin ilk işin. Şimdi ben buraya bir para yazacağım. Sen de onu kabul edeceksin dedi. 400 yazdı. Ben de tamam dedim. Ben de diziye baktım. Dizide kız spor araba kullanıyor. Benim ehliyetim var. Araba kullanmayı bilmiyorum. Tam çıkıcam bana dediler ki araba kullanmayı biliyor musun? Ben de dedim ki spor araba ya biliyorum ama otomatik vites kullanamıyorum. Aa süper zaten araba düz vites dediler. Bende o arabanın düz vites olabileceğini hiç düşünmemiştim. Tamam dedim. Yarın dediler set. Onu öğrendikten sonra taksiye bindim. Bana araba kullanmayı öğretebilir misiniz dedim çünkü yarın set var. Adam dedi ki hanım efendi şimdi öğretirim arabanız var mı? dedi. Yok dedim ben yeni işe girdim şuanda. Anlattım olayı. Yani dedi bir sürücü kursuna yazılın dedi. Sonra bir akrabamız vardı. Onu aradım. Beni sabaha kadar araba çalıştırdı." ifadelerini kullandı. 

 

Didem Balçın'ın açıklamalarının devamı için;