Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından uzmanların olası Marmara depremi için uyarıları devam ederken birçok vatandaş da deprem konusunda daha tedbirli olmaya başladı.

 

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından uzmanların olası Marmara depremi için uyarıları devam ederken birçok vatandaş da deprem konusunda daha tedbirli olmaya başladı. Özellikle İstanbul’da vatandaşlar tedirgin oldukları için hasar tespit çalışmalarına yoğun ilgi göstermeye başladı.

 

 

 

Depreme Nasıl Hazırlanmalıyız?

 

 

Gece Yatmadan Önce Telefonunuzu Şarj Edin

 

 

Depremin sebep olduğu elektrik kesintisinde acil bir durumda en önemli şeylerden biri olan telefon hayati bir öneme sahip.

 

 

Güvenli Noktada Bekleyin

 

 

Arama kurtarma ekiplerinin önceliği genelde yatak odasıdır. Depreme yakalandığınızda bulunduğunuz odada güvenli bir bölgede beklemeniz oldukça önemlidir.

 

 

Tehlikeli Bölgelerden Uzak Durun 

 

 

Uzmanlara göre deprem anında evin en tehlikeli bölgeleri kirişler ve merdiven boşluklarıdır. Deprem anında bu bölgelerden uzak durun.

 

 

Deprem Anında Kendinizi Koruyun

 

 

Deprem anında etrafınızdaki yastık, yorgan gibi yumuşak eşyaları üzerinize koruyucu olarak almanız olası darbeyi azaltacaktır.

 

 

Deprem Çantasını Ulaşılabilir Bir Yere Koyun

 

 

Deprem Çantası, enkaz altında kalmanız durumunda hayati bir öneme sahiptir bu nedenle hazırladığınız deprem çantasının kolay ulaşılabilir bir yerde olması gerekir.