Youtube'da yayın yapan Kutsal Motor kanalının "Bırakmadığımız ünlülerle kısa görüşmeler" programına konuk olan Damla Sönmez, Aras Bulut İynemli'ye övgüler yağdırırken, karantina yaşamı hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayın yapan Kutsal Motor kanalının "Bırakmadığımız ünlülerle kısa görüşmeler" programına konuk olan Damla Sönmez, Aras Bulut İynemli'ye övgüler yağdırırken, karantina yaşamı hakkında detaylı bilgiler verdi. Çukur dizisinde canlandırdığı Efsun karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Damla Sönmez, Kutsal Motor kanalının "Bırakmadığımız ünlülerle kısa görüşmeler" programına konuk olurken birlikte rol aldığı Aras Bulut İynemli'nin oyunculuğunu överken, karantina yaşamı hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Aras Bulut İynemli çok iyi bir oyuncu! 

 

Katıldığı programda Çukur dizisinde Efsun ile Yamaç aşkı hakkında konuşan ünlü oyuncu "Aras çok iyi bir oyuncu. Sadece 3-4 günde kağıttan okuduğumuz bir sahneyi gerçek yapmak zorunda olduğumuzda bile kendisine bir kek verdiğinizde üstüne bir çilek koyup size iade edebiliyor. O zaman siz de o zaman bir de sos olsun diyebiliyorsunuz. Cidden kendisiyle oynamak çok keyif verici" ifadelerini kullanırken, karantina yaşamı hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

İşte Damla Sönmez'in karantina yaşamı; 

 

Karantina olmasa ilk gideceğin yer neresi olurdu?

 

Assos

 

Karantinada en çok yaptığın yemek ne?

 

Makarna.

 

Neyli?

 

Ton balıklı ve domates soslu makarna ile sütlü mantarlı makarna.

 

Assos dünyadaki en iyi deniz mi?

 

Heryeri gördüğümden değil ama ben soğuk deniz seviyorum falan onun için benim en çok sevdiğim deniz. Kaş’ın denizinde kaynaklar yakın olduğundan açılınca iskeleye şimdi nasıl dönücem diye düşünürsün orada ama Assos diyor ki sana ben soğuğum ve hep soğuk.

 

Salgını önceden bilsen neyi farklı yapardın?

 

Benim çok sevdiğim bir laf var tatile ihtiyacın olmayacağı bir ev yap kendine diyor.

 

Sana bir felsefe kitabı çıkarmanın zamanı geldi. Bak erkek aktörler patır patır kitap çıkarıyorlar.

 

O konuda çok yanlış şeyler olabilir. Misal denemeler deneyememeler :) Bakim bana bir iki tane isim at da bakiyim neler yazmışlar. Benden sana kuramsal kitaplar..

 

Benden de sana erkek aktörlerin yazdığı inanılmaz derinliği olan kitaplar.. önemli eserleri de ben sana yolluyorum.

 

Nerede karantinada kalmak isterdin?

 

Ben toprakla uğraşabileceğim bir yerde olmak isterdim. Bir dönemde seramik atölyesine gidiyordum hatta eve bir ufak fırın mı atsam diyordum ama hiçbir zaman olmadı. Bu apartman hikayesinde en çok onu yapamıyoruz ya.  Ekip biçebileceğim bir alan içinde kalmak isterdim sanırım.

 

Salgın sonrasına bir kehanetin var mı?

 

Şuan herkes doktorların bilim adamlarının ağzına bakıyor ya.. Hani teknolojik olarak ilerlediğin zaman bu tip arazlar da kendiliğinden geliyor zaten. Buranın çok daha değerli olması, çok daha fon ayrılması, çok daha kahraman ilan edilmesi gereken insanlar var ise bunun anlaşılacağının kehanetim var.

 

Karantinaya bir hayvanla girmek istesen hangi hayvanla girmek isterdin?

 

Tembel hayvan.

 

Bugüne kadar aldığın en saçma önlem neydi?

 

İlk hafta pirinç poşetini yıkamaya çalıştım mesela. Pirinç poşetini deterjanladım yıkadım kuruttum koydum. Ertesi gün açtık yapmak için baktık nemli bu dedik. Tepsiye serdik kurutmak için. Bir kısmını küflendirmişiz tabii ki. Hala paket yıkıyor musun? diye soracak olursan evet yıkıyorum ama paketi şöyle bir sıkıp içinden hava alıyor mu diye bakıyorum. Ondan sonra yıkıyorum. Aldığım önlemlerin gereksizlikleri artarak devam ediyor yani.

 

Corona dışında en çok ilgilendiğin konu ne?

 

Ben tarih belgesellerini çok seviyorum. Netflix’te 2. dünya savaşı renkli diye bir belgesel başlamış. Almanya doğuya gitmeye çalışırken İngiltere ve Fransa’nın müdahalesinden Amerika’ya bağlayıp, sonra Amerika’dan tam tersi Japonya’ya falan dönüyor falan. Bütün o detayları ve cepheleri bilmiyordum şimdi Pasifik Savaşı tarafındayız falan o var.

 

Evde giydiğin en çok sevdiğin 3 şey?

 

Benim mavi beyaz kenarları sökülen bir pijamam var onu çok giyiyorum. Bir gri bir siyah iki tane ev pantolonum var onları giyiyorum.

 

 

Pencereden en çok neyi gözetliyorsun?

 

Kaç kişi yürüyor, maskeleri var mı?, yaş grupları neler? falan bakıyorum. Karantina olmadan önce, şey olurdu bizim sürekli gittiğimiz bir rakı balıkçı var karşı tarafta ona bakardım, oraya bakmak hoşuma giderdi çünkü sürekli bir muhabbet bir hareket bir şey var orada falan.

 

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.