Yıllar boyunca astım nöbetleriyle ve uykusunda nefesinin durması gibi sorunlarla boğuşan bir Amerikalı sonunda acılarının kaynağını bulabildi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Sosyal medyada Ben Havoc diye bilinen Andi Norton’un çocukluğunda yaptığı bir sakarlık 20 yıl boyunca hayatını kararttı.

 

ABD’nin Arizona eyaletinde yaşayan Norton, 6 yaşında burnuna küçük bir lego parçası soktuğunu, parmağıyla çıkarmaya uğraştığını ancak başaramadığını anlattı ve ekledi: “Bunun üstüne burnuma daha büyük bir lego soktum. Böylece küçük parçanın sıkışıp büyükle birlikte dışarı çıkacağını düşündüm.”

 

Ancak işler düşündüğü gibi yürümedi. Küçük parça ayrıldı ve buruna sıkışıp kaldı. Bugün 32 yaşında olan Norton, “Panikleyip bağırmaya başladım. Annem koşup geldi. Burnuma baktı ve bir legonun başının burun deliğime sıkıştığını gördü. Bir cımbızla çekip çıkarmaya çalıştı. Ancak burnumda bir lego parçası bulunduğunu bilmiyordu.”

 

Norton bu “kaza”yı izleyen 26 yıl boyunca birçok solunum sorunu yaşadı. Astım, uykuda nefes alıp verişinin durması gibi. Sonunda bir doktor ona duşta sürekli sümkürmesini önerdi, böylece buhar ve nem burun deliklerini gevşetecekti. Norton bu tavsiyeyi aylarca uyguladı ve sonunda lego parçası burnundan çıktı. Genç adam şimdi “Rahatlıkla nefes alabiliyorum. Bu harika bir şey” diyor.