36 yaşındaki Ladislas L., bir tecavüz suçunun cezasını evinde elektronik kelepçeyle çekmeye mahkum edildi. Ancak bir gece kelepçeyi çıkarıp köpeğinin patisine yapıştırdı ve evinden 100 kilometre uzaklıktaki bir mekanda eğlenmeye gitti.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Ne var ki, yargı bu oyunu yutmadı, alıp cezaevine gönderdi! Bu ilginç olay Belçika’da yaşandı. Ladislas L., Limbourg kenti yakınlarındaki bir müzik festivalinden bir çok fotoğraf ve videoyu İnstagram hesabından yayınladı. Görsellere bakıldığında festivalde şampanya ve votkanın su gibi aktığı görülüyordu.

 

Hali vakti de pek fena sayılmazdı. Çünkü lüks otellerde, spor arabalarda ve lüks yatlarda geçirdiği keyifli günlerin videoları da İnstagram hesabını dolduruyordu. Ancak o müzik festivali gecesi Ladislas’ın Limbourg’ta olmaması gerekiyordu. Çünkü Anvers’in merkezindeki evinde ayak bileğinde elektronik kelepçeyle uslu uslu yaşaması zorunluydu.

 

Festivalden önce evinde bir parti verdi. Sonra kelepçeyi çıkarıp köpeğinin patisine yapıştırdı. Kimsenin bir şey farketmeyeceğini düşünüyordu. Ancak Brüksel’deki elektronik gözetim merkezinde, Ladislas’ın ayağındaki kelepçeyi çıkarmasıyla birlikte alarm çalmaya başladı. Görevliler Ladislas’a ulaşmaya çalıştılar, başaramayınca polisi uyardılar. Polis eve gitti. Ladislas yoktu!

 

Anvers savcılığı Ladislas’ın iki gün sonra kendilğinden polise teslim olduğu ve cezaevine konulduğunu açıkladı.