Macerayı çok seven Belçika vatandaşı 47 yaşındaki Louis-Philippe Loncke, inanılmaz bir meydan okumaya hazırlanıyor: Avustralya’da bin kilometreden uzun Simpson çölünü hiçbir yardım almadan, tek başına ve yürüyerek geçmek. 

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu, mühendis olan Loncke’nin ilk macerası değil. Daha önce buna benzer 19 macera yaşadı. Bunlardan 14’ü “Dünyada ilk” olma özelliğini taşıdı.

 

Simpson çölü Avustralya’nın orta kesiminde yer alıyor. Loncke bu parkuru yaklaşık 60 günde geçmeyi planlıyor. Çölde hiçbir insan yaşamıyor.

 

“Mad Belgian” (Belçikalı Çılgın) diye bilinen Loncke, “Başıma bir aksilik vya bir kaza gelirse, hiçbir yardım gelemez. Çünkü ilk yardım helikopterlerinin hiç biri bana ulaşacak kadar yakıta sahip olamaz” dedi.

 

Çölde tam bir yalnızlık içinde olacak Loncke, bir çok tehlikeyi göğüslemek zorunda kalacak: Gündüzleri 45 dereceye kadar çıkan, geceleri ise eksi 2’ye inen sıcaklık, tehlikeli hayvanlar (Vahşi develer, köpek ve kurt karışımı tür olan dingolar, zehirli yılanlar…) Tüm bunlara bir de yalnızlığı ekleyin…