Efsane İngiltere Başbakanı Sir Winston Churchill’in Kanada’da lüks bir otelden çalınan fotoğraf portresi, Londra’daki bir açık artırma sonrası İtalya’da ortaya çıktı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Churchill’in 100 bin dolar değerindeki portresini bugün hayatta olmayan Ermeni kökenli Kanadalı ünlü fotoğrafçı Yusuf Kars, Ottowa’daki Fairmont Chateau Laurier oteline hediye etmişti.

 

Churchill’in en ünlü portrelerinden biri olan ve bugün 5 Pound’luk banknotları süsleyen fotoğraf, İkinci Dünya Savaşı sırasında. İngiltere Başbakanı’nın 1941’de Kanada Parlamentosu’nda yaptığı konuşmadan hemen sonra çekilmişti.

 

2022 Ağustos’un otel personeli portrenin çalınıp yerine bir sahtesinin asıldığını belirleyince polise başvurmuştu.

 

Ottawa polisi olaydan 2 yıl sonra hırsızın kimliğini belirledi: Ottawa’nın 370 kilometre batısındaki bir yerde yaşayan 43 yaşındaki bir adam. Portre ise binlerce kilometre uzaklıktaki İtalya’daydı.

 

Polis, “Portre Londra’daki bir müzayede evi aracılığıyla Cenovalı bir İtalyan’a satıldı. Ne müzayede evi, ne de alıcı portenin çalıntı olduğunu bilmiyordu” açıklaması yaptı.

 

Hırsız geçen Nisan’da tutuklandı. Hırsızlık, çalıntı malın belgelerini değiştirmek ve çalıntı eşya ticaretini yapmakla suçlandı.

 

Churchill’in portresi önümüzdeki haftalarda otele geri verilecek ve müşterileri ile halkın ziyaretine açılacak.