Bulgaristan’ın son kralının kızı Prenses Kalina inanılmaz bir değişim gösterdi. Geçmişte sakin, huzurlu yüzüyle sevimli bir nine olarak gönülleri fethetiyordu. Bugün ise kaslı kolları ve deforme olmuş yüzüyle inanılmaz bir görüntü sergiliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Prenses Kalina geçenlerde büyük büyük dedesi Bulgaristan Çarı 1’inci Ferdinard’ı anma törenine katıldı 1’inci Ferdinard 1948’te Alman kenti Cobourg’ta hayatını kaybetti. Ferdinard, Alman soylusu Saxe-Cobourg hanedanından geliyordu. Günümüzdeki Belçika kraliyet ailesi de yine Saxe-Cobourg hanedanının üyeleri.

 

Ferdinard’ın cenazesi ölümünden 76 yıl sonra Bulgaristan’a nakledildi. Şimdi Sofya’daki Vrana Sarayı’nın bahçesinde yatıyor. Kalina bu cenaze nakil törenine İspanyol eşi Kitin Munoz ve tek çocukları 17 yaşındaki Simeon Hassan ile birlikte katıldı. Bu Kalina’nın 4 yıldan bu yana ilk halk önüne çıkmasıydı. “Dönüş”ün görselleri hemen sosyal medyada gündem oldu. Çünkü kolsuz elbisesinden çok güçlü kasları fışkırıyordu. Ne olmuştu Prenses’e?

 

Kalina bir İspanyol dergisine yaptığı açıklamada, “21’inci yüzyılda bir kadının fiziği tartışma konusu olmamalı” dedi, kendisindeki değişimi spor yapmasına bağladı, “Spor yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi herkese tavsiye ederim” diye ekledi. Prenses düzenli olarak her gün spor salonuna gidiyor, aletli jimlastik çalışıyor. Gelişmiş kaslarının nedeni bu. Ayrıca çok yürüyor, kayak yapıyor, ata biniyor. Kalina’nın hayatında spor her zaman önemli bir rol oynadı  Çocukluğunda yürümeden önce kayak yapmayı öğrendi, babasıyla her gün 6-8 saat babasıyla birlikte Alpler’de yürüyüşe çıktı. Kalina bugün ezeli ve ebedi kuralı uyguluyor:  “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.”

 

“Spor yapmazsam kendimi iyi hissetmiyorum” diyen Kalina, günde üç öğün yemek yerine, her üç saatte bir küçük bir porsiyon yiyor. “Gerekli gıdayı almak için tıpkı bir bebek gibi besleniyorum” diyor. Alkol kullanmıyor, yatmadan önce bir bardak keçi sütü içiyor. Kalina’nın fiziği 2000’lerin başından beri tartışılıyor. Kimilerine göre yüzündeki değişiklik başarısız bir estetik ameliyatın sonucu. Ancak Kalina bu iddiaları reddediyor.

 

Açıklaması şöyle: “Çocukken düştüm ve öndeki iki dişim kırıldı. 1999’da Londra’daki bir dişçide protez yaptırdım Ancak ameliyat sonrası komplikasyonlar bir enfeksiyona yol açtı. Bu enfeksiyon burnumun kıkırdaklarını eritti. O sıralar denizdeydik. Hastaneye gidemezdik. Denizdeki koşullar enfeksiyonu ağırlaştırdı. Karaya çıkınca acil ameliyat oldum. Ameliyatın sonucu ve etkilerinden çok burnumu ve gözlerimi kurtarmak önemliydi. Çünkü kör kalabilirdim.”