Üç hayvan türü ömür boyu birliktelik için yemin ediyor. İşte bu üç hayvan türü..
Fenoreporter - Dış Haberler Servisi
1-Tiktik: Afrika’da yaşayan boyları 30-40 santimetre, ağırlıkları da 3-6 kilo olan dünşanın en küçük geyik türü. Ne yazık ki, çelimsiz yapıları nedeniyle iri kertenkelelerden çakallara, maymunlardan yılanlara, yırtıcı kuşlardan aslanlara, kaplanlara kadar vahşi doğanın tüm avcılarının hedefi oluyorlar. Hayatta kalabilmek için ilginç bir yöntem geliştirdiler: Tek eşli evlilik. Böylece, bir avcı hayvanın ikisini birden öldürmesi olasılığını azaltıyorlar. Çiftler zamanlarının yüzde 64’ünü birlikte geçiriyorlar. Bununla birlikte erkeklerin kaçamak yaptıkları da oluyor: Fırsat bulduklarında eşlerinin dışındaki bir dişiyle çiftleşmekten kaçınmıyorlar. Dişiler evlilik dışı ilişkilere pek sıcak bakmıyorlar. Çünkü onlar çocuklarının bakımı ve yetiştirilmesiyle öylesine yoğun ilgileniyorlar ki, çevrelerine bakacak zamanları kalmıyor.
2-Tarla faresi: Kuzey Amerika’da yaşayan bu küçük kemirgenler, kendi türlerinde bir istisna oluşturuyor. Çok düzenli, tek eşli bir hayatları var. Yıl boyunca aktif olan ve çiftleşme sonrası aynı yuvaya yerleşen erkek ve dişi tarla fareleri, uzun bir dönem boyunca çocuklarını yetiştirmekle meşgul oluyorlar.
Kunduzlar ölünceye kadar tek eşli yaşıyorlar.
3-Kunduz: Avrasya ve Kanada olmak üzere iki türü var. Tek eşlilik yaşam biçimlerinin en belirgin özelliği. Çünkü aile hayatı yaşamak işbirliği ve varlıklarını, hatta hayatlarını korumak için çok ciddi bir kalkan işlevini görüyor. Tıpkı kurtlar gibi kunduzlar da bir önceki yıl doğmuş çocuklarıyla birlikte mutlu bir aile tablosu oluşturuyorlar. Çocukları genellikle 3 yıl anne-babalarıyla yaşıyorlar. Biraz büyüyünce onlar da aile işlerine destek veriyorlar: Yaşam alanlarını korumak, yuvalarını güçlendirmek gibi.
Kunduzların evlilikleri ölümüne bir birlik anlamına geliyor. Ancak çiftten biri ölürse hemen bir başkası yerini alıyor.