Bir İngiliz çiftin tatil fotoğrafları sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Nedeni? Biri 15 yıl önce, öbürü ise 10 gün önce çekilmiş olan iki fotoğraf, aradan geçen sürere İsviçre Alpleri’ndeki buzulların ne kadar hızla erimekte olduğunu gösteriyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İngiliz turist Duncan Porter, fotoğrafların altına “Yalan söylemeyeceğim, çok ağladım” diye yazdı.

 

Duncan Porter ve eşi Helen, İsviçre Alpleri’nde tatile gittiler. Rhone buzul bölgesinde, 15 yıl önce fotoğraf çektikleri bölgede yine bir görünü aldılar. Soldaki fotoğraf 2009 Ağustos tarihli, sağdaki ise 2024 Ağustos. Duncan Porter “Bu iki fotoğraf arasında 15 yıldan bir gün daha az süre geçti. İsviçre’nin ünlü buzulunun son yıllarda ne kadar hızlı eridiğini göstermeye yeterli” dedi. 

 

Duncan Porter, 15 yıl önce çektikleri fotoğrafın evlerinin mutfağında duvara asılı olduğunu, kızları Maisie ve Emily’ye gerçek bir buzulun nasıl bir şey olduğunu göstermek için 15 yıl sonra bölgeye yeniden geldiklerini, anlattı, şöyle dedi: “Manzara o kadar değişmişti ki, şaşırıp kaldık. İnanamadık.”

 

İsviçre, 2000 yılından bu yana buzullarının üçte birini yitirdi. Duncan Porter’ın fotoğrafları 4 milyon kezden fazla tıklandı ve görüntülendi.