Belarus kökenli eksantrik sanatçı Aleksey Kuzmiç, Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh’un Paris yakınlarındaki mezarını açıp kemiklerini dışarı çıkarmaya kalkıştı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Tuhaf mı tuhaf bir olay bu. 29 Temmuz’da yakıcı güneş altında, beyazlar giymiş ve yüzünü una bulamış 39 yaşındaki Belaruslu sanatçı Aleksey Kuzmiç, Auvers-sur-Oise kasabasının mezarlığına girdi. Elinde büyük bir kürek bulunan Kuzmiç, turistlerin şaşkın bakışları altında ünlü ressam Van Gogh’un mezarına yöneldi.

 

Mezarın üstüne bir çalar saat koyan ve “Artist, uyanma zamanı geldi” diye bağıran Kuzmiç, elindeki kürekle mezarı kazmaya başladı. Çevredekilerden bazıları ne yaptığını sordular ama hiçbir yanıt vermedi.

 

Birkaç dakika sonra mezarlığa ulaşan jandarmalar, Kuzmiç’e müdahale ettiler. Direndi, “Rönesans” (Yeniden doğuş) adını verdiği projesini gerçekleştirmek için bu işe giriştiğini anlattı, daha önceden hazırladığı bir videoda “Sanatçıların olmadığı bir dünyada yaşamaya alışamadığını ama artık her şeyin değişeceğini” anlattı.

 

Gözaltına alınan Kuzmiç’in girişimi için seçtiği 29 Temmuz, Van Gogh’un ölüm yıldönümü.