Macar polisi, 33 yıl önce bir rahibi öldüren 53 yaşındaki bir Belçikalı’yı tutukladı. Cinayet 1991 yılında işlendi. O tarihte rahip korkunç bil saldırıya uğradı ve aldığı yaralar nedeniyle hayatını yitirdi. Olayın zanlısı olduğu sanılan 53 yaşındaki bir Belçikalı çok yıllar sonra, 2024’te yakalanıp tutuklandı.

 

26 Ağustos 1991 sabahı Macaristan’ın Paloznak kentindeki bir klişede bir rahip ölü bulundu. Biri geceye kiliseye girmiş, rahipin yanındaki odada uyumakta olan bir rahibenin ellerini bağlamış, sonra rahibe saldırmıştı. Rahip aldığı yaralar nedeniyle kurtarılamadı. Rahibe ise saldırıyı hafif yaralarla atlattı.

 

Katil bir milyon Forint (Macar parası), teknik malzeme ve bağış kutusundaki paraları alıp kaçtı. Macar polisi saldırganı bir türlü teşhis edemedi. Ancak yeni bilgiler ışığında dosya 2023’te yeniden açıldı. Polis cinayet ile 53 yaşındaki bir Belçikalı arasındaki ilişkiyi tespit etti. Uluslararası yakalama emri çıkardı. Bu sayede Belçika polisi bu yıl 13 Mart’ta Anvers’te adamı yakaladı ve Macaristan’a iade etti.

 

Macar polisi adamın cinayeti ve soygunu tek başına işlemediğini belirledi, 55 yaşındaki bir Romen yardımcısı olduğunu ortaya çıkardı. Şimdi o da uluslararası tutuklama emriyle aranıyor.