Belçika’da 12 yıl boyunca Dieter (Not: Gerçek kimliğini gizlemek için haberde verilen takma ad) iki oğluna örnek bir baba olarak davrandı. Ancak çocukların biyolojik babası değildi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

DNA testleri, iki çocuğun babasının adamın karısının eşki aşığı olduğunu ortaya çıkardı. Kadın evlendikten sonra da sürdürdüğü ilişkiden 2 çocuk dünyaya getirmişti. Dieter, “Böyle bir acıyı tanrım düşmanıma vermesin” dedi hıçkırarak.

 

Anvers’teki bir mahkemeden çocukların kendisinden olmadığını onaylatan ve eşinden zaten boşanmış olan Dieter trjedisini şöyle anlattı:

 

'Şimdi ayrılmış olduğumuz eşimle 2007’de evlendik. İlk çocuğumuz 2 yıl sonra 2009’da dünyaya geldi. İkincisi ise bir yıl  sonra onu izledi. 2014’te boşandık. Ayrılırken ortak ebeveynlik anlaşması imzaladık. Yani çocuklar dönüşümlü olarak onda ve bende kalacaklardı. Sonra bir başka kadınla evlendim, 2019’da ondan üçüncü çocuğum dünyaya geldi.'

 

İşte bu üçüncü çocukla birlikte Dieter’de bazı kuşkular uyanmaya başladı. Söz yine onun:

 

'Kız olan üçüncü çocuğum, ki bugün 5 yaşında, doğuşundan itibaren tıpa tıp bana benziyordu. Karakterlerimiz de aynıydı. Başta bu ayrıntıların üstünde pek durmadım.'

 

Her şey Dieter’in 'MyHeeritage.com' sitesinde atalarını bulma merakıyla başladı. Bu site, DNA sayesinde atalara ulaşmayı sağlıyor. Söz yine Dieter’in:

 

'Siteden tuhaf bir mesaj geldi. İlk 2 çocuğumun DNA testlerine göre benden olmadığı bildiriliyordu. Hemen benim ve ilk 2 çocuğum için gerçek yaptırmak için girişimlerde bulundum. Sonuçlar geldiğinde yıkıldım. İlk 2 çocuğumun biyolojik babası ben değildim! Eski eşimi aradım. Her şeyi itiraf eti; evet, 2 çocuğun da babası ben değildim!

 

5 ay boyunca işe gitmedim. Evde kapalı kaldım. Bir psikolog yardımıyla bu ruhsal yıkımın üstesinden gelmeye çalıştım. Kendimi toparlamak için çok ama çok uğraştım.'

 

Biraz iyileşince mahkemeye başvurdu. Eski eşinin neden yıllar boyunca kendisinden gerçeği gizlediğini anlayamıyordu. Mahkeme, 2 çocuğun babası olmadığını onayladı ama bununiçin tazminat ödenmesine gerek olmadığına karar verdi.

 

Bir üst mahkeme ise, sadakatsizliğin başlı başına bir suç olduğuna, eski eşin bir bir anne gibi davranmadığına, kocasından gerçeği gizleyerek hayat arkadaşlığı görev ve sorumluluklarından kaçındığına hükmetti.

 

Sonuç? Dieter’in eski eşi 13.650 Euro maddi, çocuk başına da 5 bin Euro manevi tazminat ödeyecek.