Belçikalı 86 yaşındaki Roger Herman ve Yeni Zelandalı hayat arkadaşı 81 yaşındaki Rosalind Walker bir kez daha yasalar nedeniyle birbirlerinden ayrılmak zorunda kaldılar. İkisi de doğdukları ilkede ayrı ayrı yaşayacaklar. Çünkü, Yeni Zelanda vatandaşı Rosalind Walker’in Belçika’daki oturma izni uzatılmadı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İkisi de 80 yaşın üstünde olan iki sevgilinin romantik bir filmden farksız öyküsü 60 yılı aşkın süre önce başladı. İkilinin yıldırım aşkı 1962’de başladı. O tarihte Roger bir gemide mekanisyen olarak çalışıyordu. Gemisi Yeni Zelanda’nın Auckland limanına demir attı. Rosalind, limanda hatıralık eşya satan bir butiğin sahibinin kızıydı.

 

İlk kez orada göz göze geldiler. Sadece 24 saat süren bir arkadaşlık oldu bu. Ancak ikisi de bu 24 saati unutamadılar. Roger eşinin ölümünden sonraRosalind ile iletişim kurdu. Önceleri sadece telefonla görüşüyorlardı. Sonra birgün Roger ver elini deyip Yeni Zelanda’ya gitti. İkisinin de duyguları olanca tazeliğiyle duruyordu. Rosalind, Roger ile birlikte Belçika’ya gitmeyi kabul etti. Bir yıl boyunca mutlu bir hayat yaşadılar. Ta ki, Rosalind’e Belçika İçişleri Bakanlığı’ndan “Oturma izniniz bitmiştir. Lütfen ülkeyi terkedin” yazısı gelinece kadar.

 

Roger devletin bu kararını şöyle açıkladı: “Belçika’daki emekli aylığımın bir aileyi geçindirmeye yetmeyeceği sonucuna vardılar. Aylık gelirimin net 2 bin 89 Euro’dan aşağı olmaması gerekiyor. Ancak benim bu koşulu karşılamam mümkün değil. Rosalind’in gelirini dikkate almıyorlar. Bu karara itiraz edebilir, yargıya taşıyabiliriz. Ama yapmayacağız. Çünkü bizim için olumlu bir sonuş vereceğine inanmıyoruz.” Roger daha sonra hüzünlü bir tespitte bulundu: “Aşkımız yılları, yolları, dilleri yendi ama bürokrasiye takıldı.”

 

Siz bu satırları okurken, Rosalind memleketi Yeni Zelanda’ya dönmüş olacak!