Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü TV yapımcısı Armağan Çağlayan, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin kriminoloji konusunda çok zayıf olduğunu söyledi. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü TV yapımcısı Armağan Çağlayan, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin kriminoloji konusunda çok zayıf olduğunu söyledi. Son günlerde gündemdeki konularla ilgili yaptığı çıkışlarla dikkat çeken ünlü TV yapımcısı Armağan Çağlayan, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin kriminoloji konusunda zayıf olduğunu söyledi. 

 

Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda "Türkiye kriminoloji fakiri bir ülke. Kriminoloji konusunda çalışan akademisyen sayısı yok denecek kadar az. Cezalandırma sistemi konusunda da hükümetin bir politikası yok maalesef. Cezalandırma konusunda dünyada iki farklı kuram var. 1. Caydırıcılık kuramı. Bu kuramda cezalandırmanın amacı gelecekte işlenecek suçları önlemek. Faydacılığın ağır bastığı bu kurama göre cezalandırma, muhtemel suçluları suç işlemekten alıkoyar. İkinci kuram, cezalandırıcı kuramlar. Bu kurama göre cezalandırmanın amacı sadece cezalandırmaktır. Bunun dışında mesela şunları önlemek gibi bir düşünce cezalandırma faaliyetinin özüne aykırıdır. Bu yaklaşım ileride işenecek suçları engellen anacının, orantısız cezalara yol açacağını ileri sürer. Dünyada cezalandırma iki guruba ayrılıyor. Özgürlüğü kısıtlayıcı cezalar ve toplu merkezli cezalar. Her topluma uygun cezalandırma yöntemlerini kriminolji bilimi ile uğraşanlar uzun araştırmalar sonucunda belirler. Ama ülkemizde ki kriminolog sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az maalesef. Bütün cezalandırma sistemi “mass imprisonment” ismi verilen kitlelerin hapsedilmesi üzerine kurulu. Rehabilite bunun neresinde tartışılması gereken çok önemli bir konu." ifadelerini kullanan ünlü TV yapımcısı bu paylaşımı ile sosyal medyada yoğun destek gördü. 

 

İşte Armağan Çağlayan'ın o paylaşımı