Arka Sokaklar dizisinde bu kez kaybolan ve yaşamını acı şekilde yitiren çocuklar gündeme geldi. Bu sorunu ekranlara taşıyan dizide 'Rıza Baba' karakterinin "En sonunda da unutacağız Leyla gibi, Narin gibi, Fidan gibi, Gülistan gibi..." sözleri dikkat çekti.

 

19 yıldır ekranlarda olan "Arka Sokaklar" dizisi, yeni bölümünde kaybolan çocuklar konusunu merkezine alıyor. 18 Ekim Cuma akşamı yayınlanacak olan bu özel bölümde, su altı arama kurtarma timleri ve hassas burunlu köpekler kullanılarak etkileyici sahneler çekildi. Rıza Baba, bölümü açan sahnede Mustafa Kemal Atatürk'ün "Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar" sözlerine yer verecek, bu da dizinin toplumsal mesajını güçlendirecek

 

Fragmanda Rıza Baba'nın "En sonunda da unutacağız Leyla gibi, Narin gibi, Fidan gibi, Gülistan gibi... Ama soru hala cevaplanmamış olacak. Katil kim?" sözleri dikkat çekiyor. Bu ifadeler, kaybolan çocukların dramatik durumunu vurgularken, meçhul mezarın kime ait olduğu gizemi de bölümde yer alıyor. Dizinin 686. bölümünün çekimleri, İstanbul dışında, hikâyeye uygun bir köyde gerçekleştirildi. Arama kurtarma sahneleri için 30 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, su altı arama kurtarma ekipleri ve çeşitli iş makineleri kullanıldı. Özellikle su altı sahneleri ve eğitimli arama kurtarma köpekleri ile yapılan çalışmalar dikkat çekiyor. Bu titiz hazırlık süreci, hem teknik ekipman hem de alanında uzman profesyonel ekiplerle iş birliği yapılarak gerçekleştirildi.