Almanya’nın Bavyera eyaletinde 37 yaşındaki bir Neo-Nazi, Adolf Hitler’in çok sevdiği Untersberg dağında yürüyüş yaparken, ayağının kayması sonucu düşerek öldü. Mühih’li olan Andreas Münzhuber adlı adam ”Der III Weg” (Üçüncü Yol) adlı Alman Neo-Nazi partisinin üyesiydi.

 

30 kişilik bir grupla birlikte yürüyüş yapan Münzhuber’in ayağı bir ağacın köküne çarptı, dengesini kaybetti ve 60 metre aşağıya düştü. İhbar üstüne helikopterle olay yerine gelen ilk yardım ekipleri adamın öldüğünü belirlediler. Sadece birkaç aylık bir kızı olan Münzhuber cenaze töreni için bağış kampanyası başlattılar. Ayrıca Münzhuber’in hayatını kaybettiği yere bir anı taşı dikileceği de belirtildi. Şimdilik 300 bağışçının katkılarıyla 12 bin Euro toplandı.

 

Adolf Hitler çok sevdiği bu dağda “Berghof” (Dağ Avlusu) olarak adlandırılan bir dinlenme evi inşa ettirmişti. “Kavgam” adlı kitabının telif haklarından kazandığı parayla yaptırdığını söyleyip övünüyor, “Burası benim dünyadaki tek mülkümdür” diyordu. Hitler’e yakın olmak isteyen Nazi liderleri de çevrede dağ evleri yaptırınca, sonunda Hitler parti toplantıları için “Kartal Yuvası” diye bilinen köşkü inşa ettirmişti.