88 yaşındaki Giuseppina Bardelli torunlarına anlatacağı ilginç bir öykü yaşadı. İsviçre sınırına yakın dağlık Monterecchio köyünde yaşayan Bardelli, evinin yakınlarındaki ormanda mantar toplamaya çıktı. Tüm hayatı boyuna dolaştığı için bölgeyi avucunun içi gibi bilen yaşlı kadın birlikte çıktıkları oğlu Sergio’yu gözden kaybetti.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Sonra kendini kötü hissetti, 2 metreden yüksek otlarla kaplı bir yarığa düştü. Kaburgaları kırıldı ve bir ciğeri zedelendi.

 

Annesini bulamayan Sergio alarm verdi ve yaşlı kadını bulmak için ekipler çıkarıldı. Bardelli ancak 4 gün sonra bulunabildi.  Aramaları yürütenler, “Çok yüksek otlarla kaplı bir yarığa düşmüştü. Bizi göremiyordu. Biz de onu göremiyorduk. Tam umudu kestiğimiz anda bir mucize oldu, onu farkettik” dediler.

 

Yaşlı kadının oğlu Sergio medyaya yaptığı açıklamada, annesinin 4 gün boyunca oyuklara birikmiş yağmur suyunu içtiğini, geceleri ağaç altında uyuduğunu, yüksek bitkileri kendine battaniye yaptığını anlattı.

 

Bardelli’ye ummadığı bir destek geldi: Bir tilki bir çok kez yanına yaklaştı, sonra birbirlerine ısındılar. Yaşlı kadın tilkiye sürekli “Bana kötülük yapma. Ben nazik bir insanım” diye tekrarlayıp duruyordu.

 

Bardelli şimdi hızla sağlığına kavuşuyor.