İngiltere’de 7 yıl önce kaybolan bir köpek, bir ormanda sağ ve sağlıklı olarak bulundu. Bu 6 yıl boyunca vahşi bir hayat sürmüştü. Köpeğin adı Rose. Küçücük ama epey cesur. Cinsi: İngiltere’ye özgü bir siyah terrier. 12 yaşında. Batı Sussex bölgesinde Crawley Down köyü yakınlarında ormanlık bir alanda bulundu. Sahiplerinin evinden 7 yıl kadar önce kaçmıştı. Sahiplerinin evinden sadece 10 kilometre kadar uzaklaşmıştı. Tüm bu yıllar boyunca Rose vahşi bir hayat sürdü. Çevrede yaşayanlar onu arada bir görüyor, hatta yiyecek bırakıyorlardı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Tüm bu 7 yıl boyunca hiç kimse hayvanları koruma derneklerinden herhangi birini aramadı. Çünkü bazılarına göre Rose sağlıklı görünüyordu. Bazıları ise sahipli olduğunu, gezip tozması için tasmasız olarak bırakıldığını düşünüyordu. Sonunda, Kasım ayı sonunda ormanda gezintiye çıkan bir çift köpekle ilgilendi ve bir hayvan koruma derneğini aradı. Dernek bölgeye kameralar yerleştirdi ve hayvanı çekmek için düzenli olarak hep aynı yerlere yiyecek koydu. Bölge halkına da bu süre boyunca ormana vahşi hayvanlar için yiyecek koymamaları uyarısı yapıldı. Kameralar sayesinde ekip köpeğin epeyce yaşlanmış olduğunu belirledi.

 

Sonunda dernek görevlileri bir tavuk budunun da yardımıyla Rose’u yakalayıp bir kafese koymayı başardı. Hayvan biraz şaşkın, biraz korkuluydu. Ama son derece nazik davranıyordu. Veterinerler gerekli sağlık kontrollerini yaptılar. Boynundaki çip inanılmaz bir hikayeyi ortaya çıkardı.: Adı Rose’du, 7 yıla yakın süredir kayıptı, komşu köyde yaşayan bir ailenin köpeğiydi. Kaybolduğunda 6 yaşındaydı.

 

Köpeğin yakalanması veya kurtarılması operasyonuna katılan 41 yaşındaki Nicki Scriven, bölgede yaşayanlardan bir kadının yıllardan beri köpeğe ara-sıra yiyecek bıraktığını anlattı. Kadın onun sokağa bırakılmış bir köpek olduğunu sanıyordu ve acıdığı için yiyecek bırakıyordu. Kadın “Yıllardır ona yiyecek bıraktım ama başka hiçbir şey yapmadım. Üzgünüm” dedi. 7 yıla yakın bir süre boyunca soğukla, yağmurla, karla tek başına mücadele eden Rose artık sıcacık bir yuvada. Hayatının sonuna kadar soğukla, yağmurla, karla başa çıkmaya çalışması gerekmeyecek.

 

Dernek görevlileri Rose’un sahiplerini de buldular ve onlara mutlu haberi bildirdiler. Büyük kavuşma, kucaklaşma bekliyorlardı. Ama tam tersi oldu. Rose’un ailesi veya eski ailesi, “Biz taşındık. Evimiz köpek almaya elverişli değil. Zaten biz onu barınaktan aldıktan sadece 24 saat sonra kaçtı. Onu geri alamadığımız için üzgünüz ama güvende olduğunu öğrendiğimiz için de mutluyuz” dedi.

 

Rose için şimdi yeni bir sahip, yeni bir yuva aranıyor. Herhalde bulmak pek zor olmayacak. Çünkü sosyal medya sayesinde öyküsü tüm İngiltere’ye yayıldı.