Luis Armando Albino, 1951’de Kaliforniya’nın Oakland kentinde bir parkta oynarken kaçırıldığında 6 yaşındaydı. 70 yıl sonra bir yeğeni onu bulmayı başardı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Yeğen, başta FBİ olmak üzere güvenlik birimlerinin yardımıyla ve DNA testiyle amcasına ulaşabildi. Deniz piyadelerinde görev yapmış ve itfaiyecilikten emekli olmuş Albino, ABD’nin doğu kıyılarında çocukları ve torunlarıyla yaşıyordu.

 

Porto Riko kökenli olan Albino, annesi ve kardeşleriyle birlikte Oakland’a taşındığında 5 yaşındaydı. 1951 Şubat’ında kaçırıldı. Bir yaz önce 10 yaşındaki kardeşiyle evlerinin yakınındaki bir parkta oynarken bir kadın yanlarına gelmiş, ona sarılıp şeker vermişti. Sonunda kaçırıldı ve New York’ta bir çift tarafından büyütüldü.

 

Geçen Haziran ayında Alida Alequin adlı 63 yaşındaki yeğen yıllarca süren araştırmalar sonunda amcasını bulmayı başardı. Yeğen, “Albino’nun annesi 2005’te ölünceye kadar hep oğlunun eve döneceği umuduyla yaşadı” dedi.

 

Luis Albino, Kaliforniya’da yaşayan ailesine kavuştuğunda herkes sevinç gözyaşları döktü. Albino’nun kardeşi Roger bu kavuşmadan kısa bir süre sonra 83 yaşında hayatını kaybetti.